موارد مصرف و کاربرد روغن کلزا
فهرست مطلب
موارد مصرف و کاربرد روغن کلزا
موارد مصرف و کاربرد روغن کلزا هم به عنوان مصرف خوراکی و هم به عنوان ماده اولیه جهت تولیدات صنعتی بسیار زیاد است.
در بسیاری از رستوران ها و مراکز بزرگ پخت غذا از این روغن جهت طبخ انواع خوراکی استفاده می کنند.
یکی از مشتقات بسیار پرکاربرد روغن کلزا گلیسیرین است.
روغن کلزا به دلیل داشتن ترکیب متوازنی از اسید های چرب تک غیر اشباع و چند غیر اشباع از مزایای کاربردی خاصی برخوردار است.
وجود مقادیر قابل توجهی اسید اولئیک در روغن کلزا سبب شده است این روغن مقاومت خوبی در فرایند های حرارتی از جمله سرخ کردن عمقی از خود نشان دهد.
امروزه در دنیا انواعی از روغن های مقاوم با پایه روغن کلزا فرموله و تولید می شود.
کاربرد روغن کلزا در صنعت
از این روغن در صنایع مختلف جهت روغن کاری دستگاه ها و ساخت صابون و مواد آرایشی، بهداشتی و مصارف خاص صنعتی چون تولید رنگ، حلال ها و مواد نرم کننده استفاده می گردد.
روغن کلزا دارای اسیدهای چرب است و ترکیبات شیمیایی آن بمانند ترکیبات روغن زیتون می باشد.
روغن این گیاه دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و ویتامین E و کاروتینوئد می باشد. (Karotinoide) که در جلوگیری از سرطان موثر است.
به دلیل اینکه روغن دانه های کلزا به طریق پرس سرد از آن جدا می گردد، کلیه ویتامین ها و مواد مغذی در آن باقی می ماند.
در عملیات استخراج روغن، با تکنیک های مدرن قبل از عملیات روغن گیری پوسته دانه های کلزا را که در واقع سبب تلخی روغن می گردد از آن جدا می کنند که از تلخی روغن جلوگیری گردد.
میزان چربی دانه های کلزا ۴۵ تا ۵۰ درصد است و میزان پروتئین آن بین ۱۷ تا ۲۵ درصد می باشد.