روغن کنجد بخریم یا روغن کلزا ؟!
فهرست مطلب
مقایسه بین روغن کنجد و روغن کلزا
سعی ما در این مطلب مقایسه بین روغن کنجد و روغن کلزا به لحاظ ترکیب اسیدهای چرب، ویژگیهای تغذیه ای، روشهای استخراج و کاربردهای روغن کنجد و کلزا است تا مشتریان بتوانند در خرید خود را با آگاهی بیشتری انجام دهند.
استفاده از روغنهای گیاهی به علت اینکه شامل اسیدهای چرب غیر اشباع و آنتی اکسیدانهای طبیعی برای جلوگیری از بسیاری بیماریها میباشند توسعه یافته است.
امروزه به دلیل فراوانی روغنهای پالم و اثرات نامطلوب آن برای سلامت بدن به دنبال روغنهای گیاهی خالص و ارگانیک هستند.
کلزا یکی از مهمترین روغنهای گیاهی در سطح بازار جهانی روغنهای خوراکی میباشد.
بیشترین درصد اسید چرب در روغن کلزا اسید چرب (۱۸:۱، سیس) به میزان ۶۳٫۹۸% میباشد. همچنین اسیدهای چرب (۱۸:۲، سیس) و (۱۸:۳، سیس) با مقادیر ۱۸٫۷۲% و ۷٫۲% به ترتیب بیشترین میزان را نسبت به سایر اسیدهای چرب روغن کلزا دارند.
روغن کنجد نیز در مقایسه با تمام روغنهای گیاهی به علت ویژگیهای بالای تغذیه ای و درمانی کاملا متفاوت است و بطور گسترده در زمینههای درمانی استفاده میشود.
بیشترین مقدار اسید چرب موجود در کنجد اسید چرب تک غیر اشباع اولئیک (C18:1) به میزان ۴۱٫۲۹% و چند غیر اشباع (C18:2) به میزان ۴۱٫۷۷% میباشد.
همچنین روغن کنجد دارای بالاترین خاصیت آنتی اکسیدانی است که تأثیر آن بستگی به مقدار سزامول و ترکیبات فنولیک آن دارد.
به دلیل خواص زیاد این دو روغن گفتن اینکه روغن کنجد بهتر است یا روغن کلزا بسیار مشکل است.
جهت خرید انواع روغنهای گیاهی خالص و ارگانیک بدون واسطه و با قیمت بسیار مناسب با روغن کده تماس بگیرید.
آنالیز روغن کلزا
کلزا ( Brassica) مهمترین دانه روغنی در اروپا میباشد.
به عنوان مثال در آلمان، در طول سالهای اخیر تولید آن از ۳٫۸۵ میلیون تون در سال ۲۰۰۲ به ۵٫۰۵ میلیون تن در سال ۲۰۰۵ افزایش یافته است.
موارد مصرف و کاربرد روغن کلزا متنوع است. در کنار استفاده از آن به عنوان یک گیاه روغنی خوراکی، کلزا همچنین کاربردهایی برای تولید بیودیزل در صنعت دارد که میتواند عامل افزایش کشت آن در سالهای اخیر باشد.
به علت مقدار بالای لینولئیک اسید (W3 fatty acid) آن و مقدار بالای اسید چرب تک غیر اشباع، پلی فنلها، فیتواسترولها همچنین توکوفرولها، کلزا ارزش تغذیه ای بسیار بالایی دارد و هر روز بیشتر و بیشتر در رژیم غذایی انسان مورد نیاز واقع میشود.
همچنین طعم ملایم آن و مزه خاص آن خصوصا به عنوان روغن سالاد، در پخت انواع کیک و شیرنیها و در روغن خوراکی استفاده میشود.
روش سنتی تولید کلزا بر اساس له کردن دانه قبل از جداسازی روغن میباشد.
این پروسه شامل پاک کردن دانه، پوست کندن، مشروط کردن، استخراج مکانیکی بوسیله پیش پرس کردن و اکسترود کردن است که به دنبال آن استخراج با حلال صورت میگیرد.
پوست کندن دانه کلزا به معنای حذف فیبرهای اصلی و گروهی از پیگمانهاست که میتواند بر ارزش غذایی وقتی وارد غذا میشود تأثیر بگذارد.
مزیت کلزای پوست کنده عدم وجود ناخالصیها، مانند پیگمانهای پوسته (که به لرد روغن نیز مشهور است) و موجب افزایش کیفیت محصول و کاهش هزینه تولید و حذف برخی مراحل تولید مانند پروسه تصفیه میشود.
دانه پوست کنده در سطح کوچکی تولید میشود زیرا تولید در سطح صنعتی در کارخانجات بزرگ مشکل است.
جهت خرید روغن کلزای اصل و خرید انواع روغنهای گیاهی خالص و ارگانیک به صورت عمده و با قیمت بسیار مناسب با روغن کده تماس بگیرید.
آنالیز روغن کنجد
به علت ویژگیهای متفاوت و بالای تغذیه ای و درمانی روغن کنجد نسبت به سایر روغنهای گیاهی، بطور گسترده در زمینههای درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
هند و چین مهمترین تولید کنندگان دانه کنجد میباشند که ٪۷۰ از تولید کلی جهان را شامل میشود که حدود ۱٫۲میلیون تن میباشد.
دانه کنجد حدود ۵۰- ۴۵٪ روغن با پایداری بالا و یک مزه محدود تولید میکند.
قسمتهای باقی مانده از روغن گیری نیز به عنوان خوراک دام استفاده میشود.
این روغن از جمله ویژگیهای سلامتی زای روغن کنجد میتوان خاصیت آنتی اکسیدانی، هیپوکلسترولمیک، ضد سرطان، و تنظیم کننده ساختار ایمنی بدن را نام برد.
جهت خرید روغن کنجد اصل و اطلاع از قینت انواع روغنهای گیاهی خالص و ارگانیک با ما تماس بگیرید.
بالاخره روغن کنجد بخریم یا روغن کلزا ؟!
روغن کنجد دارای بالاترین خاصیت آنتی اکسیدانی است، بستگی به مقدار سزامول و ترکیبات فنولیک آن دارد.
مطالعات زیادی در مورد تأثیر لیگانها بر خواص آنتی اکسیدانی روغن کنجد صورت گرفته است.
بیشترین مقدار اسید چرب موجود در کنجد اسید چرب تک غیر اشباع اولئیک (C18:1) به میزان ۴۱٫۲۹% و چند غیر اشباع (C18:2) به میزان ۴۱٫۷۷% میباشد.
روغن کلزا به سبب مقدار بالای اسید چرب تک غیر اشباع، پلی فنلها، فیتواسترولها و توکوفرولها ارزش تغذیه ای بالایی دارد.
بیشترین میزان اسید چرب موجود در روغن کلزا اولئیک اسید (C18:1) به میزان ۶۳٫۶۸% و لنولئیک اسید به میزان ۱۸٫۷۳ ٪ میباشد.
کلزا و روغن آن دارای مقدار زیادی ترکیبات بیواکتیو میباشد که نقش مهمی را در جلوگیری و درمان تعدادی از بیماریهای کرونیک، بیماریهای قلبی، پیری، سرطان و آرتریتهای روماتوئیدی دارد.
کنجد دارای گاما توکوفرول بالایی می باشد که میتواند به عنوان منبع دارویی و شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد.
کاربرد روغن کنجد هم بصورت یک روغن مناسب مواد غذایی و سرخ کردن و هم یک روغن مناسب به عنوان منبع دارویی اهمیت به سزایی دارد.
روغن کلزا هم بطور گسترده به عنوان سوخت دیزلی و هم یک روغن مناسب که میتوان به آسانی از پرس سرد جهت استخراج آن استفاده کرد بکار میرود.
فروش انواع روغنهای گیاهی خالص و ارگانیک به صورت عمده و با قیمت بسیار مناسب در Oil20